ГоловнаСвіт

Ізраїль рекомендував дипломатам посилити заходи безпеки після ліквідації Сулеймані

Сьогодні відбудеться засідання кабінету безпеки, на якому будуть розглянуті можливі загрози з боку Ірану.

Ізраїль рекомендував дипломатам посилити заходи безпеки після ліквідації Сулеймані

У посольствах і консульствах Ізраїлю посилені заходи безпеки після вбивства в Багдаді іранського генерала Касема Сулеймані.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на ізраїльські ЗМІ.

Відзначається, що дипломатам рекомендовано вжити надзвичайних заходів обережності і стежити за кожним кроком.

Також у понеділок відбудеться засідання кабінету безпеки країни, на якому будуть розглянуті можливі загрози з боку Ірану.

"Нетаньяху (глава уряду Ізраїлю) очікує, що представники уряду і міністри утримаються від коментарів з приводу вбивства Сулеймані", - зазначає видання "Ісраель Хайом".

Незабаром після звісток про вбивство Сулеймані армія оборони Ізраїлю була приведена в підвищену бойову готовність на кордонах з сектором Газа і Ліваном.

Нагадаємо, іранський генерал Касем Сулеймані був убитий в ніч на 3 січня за наказом президента США Дональда Трампа в результаті американського ракетного удару по колоні автомобілів поблизу міжнародного аеропорту Багдада в Іраку. Разом з генералом загинули кілька видних іракських політиків і воєначальників. Сулеймані очолював елітний підрозділ "Аль-Кудс" Корпусу вартових ісламської революції (КВІР), що здійснює військові і таємні операції за межами Ірану.

Трамп, коментуючи інцидент, назвав генерала "терористом номер один у світі". Іран же порівняв вбивство Сулеймані з оголошенням війни і пообіцяв заходи у відповідь. Президент США, в свою чергу, заявив про готовність завдати удару по 52 цілях в Ірані.

У неділю Іран оголосив про повний вихід з ядерної угоди 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram