ГоловнаСвіт

SpaceX сьогодні запустить ще 60 супутників для проєкту Starlink

Це вже друге постачання інтернет-супутників на земну орбіту

SpaceX сьогодні запустить ще 60 супутників для проєкту Starlink
Фото: SpaceX

Сьогодні, 11 листопада, компанія SpaceX запустить на низьку навколоземну орбіту ракету Falcon 9 з 60 мінісупутників для інтернет-проєкту Starlink. Про це компанія повідомила у своєму твітері. 

"Завтра (11 листопада) команда збирається запустити 60 супутників Starlink - найважче корисне навантаження на сьогодні..." - сказано в повідомленні.

Це вже друге постачання інтернет-супутників на земну орбіту і перший в історії запуск одного і того ж першого ступеня ракети-носія четвертий раз поспіль. Запуск заплановано на 16:56 за київським часом зі стартового майданчика SLC-40 на мисі Канаверал у штаті Флорида.

Нагадаємо, запуск першої партії супутників для інтернет-проєкту Starlink відбувся в травні цього року. Після цього повідомляли, що компанія втратила контакт з трьома супутниками, впродовж року вони повинні впасти на землю.

Супутники Starlink є першими з планованих 12 тисяч космічних апаратів цього типу для створення повномасштабної мережі, яка повинна забезпечити глобальне інтернет-покриття. Ілон Маск планує покрити всю земну кулю супутниковим інтернетом до кінця 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram