ГоловнаСвіт

Влада США звинуватила Volkswagen і колишнього CEO компанії в обмані інвесторів

З квітня 2014 року по травень 2015 року компанія залучила понад $13 млрд на американських ринках облігацій.

Влада США звинуватила Volkswagen і колишнього CEO компанії в обмані інвесторів
Власти США обвинили Volkswagen в обмане инвесторов

Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) США звинуватила німецького автовиробника Volkswagen, два його дочірні підрозділи та колишнього головного виконавчого директора Мартіна Вінтеркорна у введенні в оману американських інвесторів.

Про це повідомила прес-служба SEC.

Відзначають, що з квітня 2014 року по травень 2015 року компанія залучила понад $13 млрд на американських ринках облігацій і забезпечених активами цінних паперів, тоді як керівництво VW знало, що на більш ніж 500 тис. дизельних автомобілів у США перевищувалися допустимі норми вихлопних газів.

У заяві SEC ідеться, що компанія "робила помилкові і такі, що вводять в оману заяви інвесторам і андерайтерам щодо якості автомобілів, відповідності екологічним нормам і фінансового стану VW".

Приховуючи протизаконну діяльність, автовиробник отримав вигоду на сотні мільйонів доларів, розміщуючи цінні папери за більш привабливими ставками.

VW вказав на "суттєві юридичні та змістовні недоліки" позову, пише Deutsche Welle.

"Volkswagen уже більш ніж два роки тому уклав багатомільярдну угоду про компенсаційні виплати з міністерством юстиції, майже всіма штатами і майже 600 тис. споживачів у США", - заявив представник концерну у Вольфсбурзі.

У результаті ініційованих владою США у вересні 2015 року розслідувань VW змушений був визнати, що на кілька мільйонів проданих у світі автомобілів було встановлено програмне забезпечення, яке дозволяло маніпулювати тестами на відповідність двигунів екологічним стандартам.

"Дизельгейт" зумовив масове відкликання продукції VW з ринку для усунення технічних фальсифікацій. Концерн досяг з владою США угоди про штрафні та компенсаційні виплати на загальну суму понад 23 млрд доларів у рамках врегулювання скандалу.

Нагадаємо, влітку минулого року Німеччина оштрафувала Volkswagen на 1 млрд євро через дизельний скандал.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram