ГоловнаСвіт

Німеччина оштрафувала Volkswagen на 1 млрд євро через дизельний скандал

Забруднення відпрацьованими газами дизельних автомобілів VW у 40 разів перевищувало допустимі норми.

Німеччина оштрафувала Volkswagen на 1 млрд євро через дизельний скандал

Німецький автомобільний концерн Volkswagen повинен заплатити штраф в один мільярд євро у справі про маніпуляції з програмним забезпеченням дизельних двигунів. Концерн у середу, 13 червня, прийняв відповідне рішення прокуратури німецького міста Брауншвейга, повідомляє Німецька хвиля.

В результаті неналежного нагляду Volkswagen за відділом з розвитку двигунів у світі було продано близько 10,7 млн автомобілів концерну з дизельними двигунами із незаконним програмним забезпеченням, підсумувала прокуратура. Представники концерну висловили сподівання, що закінчення цього процесу матиме "позитивний вплив на інші юридичні процедури, що проводяться в Європі щодо Volkswagen".

Автоконцерн відмовляється від будь-яких подальших правових кроків, визнає свою провину і зобов'язаний протягом шести тижнів з дня ухвалення рішення перерахувати всю суму штрафу до бюджету федеральної землі Нижня Саксонія, де розташовані штаб-квартира і головний завод Volkswagen.

У результаті ініційованих владою США у вересні 2015 року розслідувань VW змушений був визнати, що на кілька мільйонів проданих у світі автомобілів було встановлено програмне забезпечення, яке дозволяло маніпулювати тестами на відповідність двигунів екологічним стандартам. Насправді забруднення відпрацьованими газами дизельних автомобілів VW у 40 разів перевищувало допустимі норми.

"Дизельгейт" спричинив масове відкликання продукції концерну з ринку для усунення технічних фальсифікацій. VW досяг угоди з владою США про штрафні та компенсаційні виплати на загальну суму понад 18 мільярдів доларів в рамках врегулювання скандалу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram