ГоловнаСвіт

Дизайнер Лубутен виграв суд за червону підошву

Рішення на його користь прийняв Європейський суд юстиції в Люксембурзі.

Дизайнер Лубутен виграв суд за червону підошву
Кристиан Лубутен и его дизайнерская обувь с красной подошвой
Фото: 24smi.org

Французький дизайнер Крістіан Лубутен, особливою відзнакою взуття якого є червона підошва, підтвердив у суді своє виняткове право на використання цієї особливості як товарного знака.

Відповідне рішення, як передає Bloomberg, прийняв Європейський суд юстиції в Люксембурзі.

Тяганина почалася після того, як голландський взуттєвий магазин Van Haren також почав продавати взуття з червоною підошвою.

Суд вирішив, що за останні 26 років червона підошва дозволила публіці приписати походження взуття з таким знаком французькому дизайнеру і може дійсно бути товарним знаком на території ЄС.

Така постанова, як зазначає агентство, повністю суперечить заявам генерального адвоката Європейського суду юстиції в Люксембурзі. Він висловлював сумніви в тому, що колір може виконувати головну функцію товарного знака, і допускав, що законодавчі обмеження можуть вплинути на червоні підошви туфель Лубутена.

Тепер тяганина між торговим домом Лубутена і Van Haren повернеться до суду в Гаазі, "який шукав поради в європейського трибуналу в суперечці між французьким модельєром і голландським магазином". Лубутен висловив надію, що гаазький суд підтвердить його право на використання червоного товарного знака.

Крістіан Лубутен уперше створив туфлі з червоною підошвою 1993 року, використавши червоний лак для нігтів, який узяв у свого помічника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram