ГоловнаПолітика

Чотири країни, в тому числі Україна, приєдналися до санкцій ЄС проти РФ за незаконні вибори в Криму

Рада ЄС ввела санкції 14 травня.

Чотири країни, в тому числі Україна, приєдналися до санкцій ЄС проти РФ за незаконні вибори в Криму
Фото: news-front.info

Чорногорія, Албанія, Норвегія і Україна приєдналися до введених Європейським Союзом санкцій проти п'яти організаторів виборів Президента Росії в анексованому РФ Криму

Про це йдеться в заяві верховного представника ЄС Федеріки Могеріні від імені Європейського Союзу про узгодження деякими країнами обмежувальних заходів щодо дій, які підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України.

"Країни-кандидати Чорногорія та Албанія, а також країна Європейської асоціації вільної торгівлі Норвегія, що входить до Європейського економічного простору, і Україна приєднуються до цього рішення ради", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що зазначені країни будуть забезпечувати відповідність їх національної політики ухваленому рішенню Ради ЄС.

Європейський Союз, в свою чергу, бере до уваги це зобов'язання і вітає його.

Як повідомлялося, 14 травня Рада ЄС ввела санкції проти п'яти організаторів виборів Президента Росії в Криму. Зокрема, санкції (заборону на поїздки і заморожування активів) були введені проти "заступника голови виборчкому" Криму Інни Гузєєвої і "секретаря" Наталії Безрученко, а також проти "голови виборчкому" Севастополя Олександра Пєтухова, "заступника голови" Мирослава Погорєлова та секретаря Анастасії Капранової.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram