ГоловнаПолітика

Гройсман відправив Лінчевського лікувати онкохворих

Гройсман відправив Лінчевського лікувати онкохворих
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр Володимир Гройсман зустрівся з в. о. міністра охорони здоров'я Уляною Супрун і її заступником Олександром Лінчевським у зв'язку зі скандалом навколо слів останнього про лікування онкохворих за кордоном.

Як повідомляють на сайті уряду, Гройсман сказав, що знає Олександра Лінчевського як лікаря і практика. "Було б добре, якби ваші подальші кроки дали всім розуміння, хто ви є насправді, які у вас погляди, принципи і моральні якості - на конкретних діях", - зазначив прем'єр.

У відповідь Лінчевський висловив жаль з приводу того, що його слова були перекручені, "хоча насправді йшлося саме про захист програми допомоги онкохворим".

"Я залишаюся лікарем. У вільний, поза Міністерством, час я працюю в лікарні, бачу пацієнтів щодня. Роки навчання і роботи присвячені допомозі пацієнтам - незалежно від того, що говорять навколо. Я працював і залишаюся працювати лікарем", - сказав Лінчевський.

Прем'єр запропонував заступнику міністра лікувати онкохворих.

"Пропоную більше приділити уваги у вашій професійній діяльності як лікаря догляду, супроводу та лікуванню онкохворих. Це проявить усі ваші якості, і не буде інших тлумачень ваших слів. Можна говорити багато, але є дії. Знайдіть хоспіс, онколікарню - в неробочий час, як професійний лікар і добра людина - допоможіть і підтримайте. А тим, хто говорив про вас, я пропонував би подивитися на вас з іншого боку і потім зробив би висновки. Я хочу тут справедливості", - сказав Гройсман.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram