ГоловнаПолітика

Україну запросили до участі в проекті "Південний газовий коридор"

Порошенко в Туреччині візьме участь у запуску Трансанатолійського газопроводу.

Україну запросили до участі в проекті "Південний газовий коридор"
Фото: president.gov.ua

У рамках робочого візиту в Туреччину президент Петр Порошенко провів зустріч із президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим.

"Президент Азербайджану запросив Україну до участі в проекті "Південний газовий коридор", - повідомляють на сайті президента.

Прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко у фейсбуці пише, що завдяки участі в проекті Україна "в перспективі" буде отримувати азербайджанський газ.

Нагадаємо, у вівторок Порошенко вирушив у Туреччину для участі в урочистій церемонії введення в експлуатацію Трансанатолійського газопроводу (TANAP) в обхід Росії. Церемонія відбудеться за участю президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана і президента Азербайджану Ільхама Алієва, а також декотрих голів і міністрів закордонних держав.

Проект TANAP є ключовим компонентом "Південного газового коридору", який передбачає транспортування азербайджанського газу з Каспійського регіону через Грузію і Туреччину в європейські країни.

На початковому етапі газ, який видобуватиметься в рамках другої фази розробки азербайджанського газоконденсатного родовища "Шах Деніз", розглядається як основне джерело для проектів "Південного газового коридору". На більш пізньому етапі до проекту можуть підключити й інші джерела.

29 травня Азербайджан почав подавати газ у "Південний газовий коридор".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram