ГоловнаПолітика

Київський слідчий незаконно відібрав у компанії майно на 1,8 млн грн

Газоперекачувальні агрегати віддали стороннім.

Київський слідчий незаконно відібрав у компанії майно на 1,8 млн грн

Прокуратура Києва повідомила про підозру слідчому Оболонського управління поліції, який протиправно передав арештоване майно третім особам, завдавши понад 1,8 млн гривень збитків компанії-власнику.

Як з'ясувалося, до працівника поліції, який проводив розслідування у кримінальному провадженні за фактом замаху на отримання бюджетного відшкодування, звернулась особа з пропозицією незаконного заволодіння арештованим майном, яке фігурувало в зазначеному провадженні.

"Надалі, дотримуючись заздалегідь розробленого злочинного плану і маючи на руках дозвіл суду тільки на огляд товарно-матеріальних цінностей, слідчий безпідставно вилучив зі складського приміщення 42 дерев'яні ящики з обладнанням для газоперекачувальних агрегатів, які належали приватній компанії, і передав їх третім особам", - повідомляє прокуратура Києва.

За результатами товарознавчої експертизи, приватній компанії було завдано збитків на суму майже 1,8 млн гривень.

Поліцейському повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення службових повноважень) і за клопотанням прокуратури обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram