ГоловнаПолітика

Порошенко відвідає Туреччину для участі у відкритті Трансанатолійського газопроводу

Церемонія введення в експлуатацію TANAP відбудеться 12 червня.

Порошенко відвідає Туреччину для участі у відкритті Трансанатолійського газопроводу
Трансанатолийский газопровод
Фото: trend.az

Президент Петро Порошенко 12 червня відвідає Туреччину для участі в урочистій церемонії введення в експлуатацію Трансанатолійського газопроводу (TANAP) в обхід Росії.

Про це повідомили інформовані джерела.

Церемонія відбудеться за участю президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана і президента Азербайджану Ільхама Алієва, а також низки глав і міністрів іноземних держав.

"Президент України був запрошений на церемонію", - повідомив співрозмовник агентства, а джерело в Адміністрації Президента підтвердило, що у найближчих планах Порошенка - візит до Туреччини.

Нагадаємо, проект TANAP є основним компонентом "Південного газового коридору", який передбачає транспортування азербайджанського газу з Каспійського регіону через Грузію і Туреччину в європейські країни.

На початковому етапі газ, який видобуватиметься в рамках другої фази розробки азербайджанського газоконденсатного родовища "Шах Деніз", розглядається як основне джерело для проектів "Південного газового коридору". На більш пізньому етапі до проекту можуть бути підключені й інші джерела.

29 травня Азербайджан розпочав подачу газу у "Південний газовий коридор".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram