ГоловнаПолітика

УЗ повідомила про нові випадки шкідництва в Кременчуці

Невідомим вдалося зупинити два потяги.

УЗ повідомила про нові випадки шкідництва в Кременчуці
Фото: mtu.gov.ua

У вихідні в Кременчуці Полтавської області невідомі двічі накидали дріт на контактну мережу, що призводило до зупинки руху поїздів, а також закидали електровоз камінням.

Про це повідомляють на сайті "Укрзалізниці".

У компанії пов'язують це з "провалом італійського страйку", одним з ініціаторів якого виступили кременчуцькі залізничники.

"Після того, як так званий "італійський страйк" не отримав підтримки серед працівників локомотивних депо, представники "Укрзалізниці" і правоохоронних органів неодноразово фіксували заклики до радикальних неправових дій, а також спроби пошкодження майна "Укрзалізниці" і перешкоджання роботі співробітників компанії", - повідомляють на сайті УЗ.

Нагадаємо, раніше "Укрзалізниця" повідомила про чотири випадки шкідництва в Полтавській області.

Так, близько опівночі 4 червня біля станції "Кременчук" у лобове скло кабіни електропоїзда, який рухався, невідомі кинули "масу бруду". Крім того, під час прямування в пасажирський парк станції "Кременчук" локомотив і поїзд закидали сторонніми предметами. В результаті інциденту в контактній мережі на хвилину зникла електроенергія.

2 червня близько опівночі на станції Потоки Полтавської області під час проходження вантажного поїзда невідомі кинули в електровоз пляшку з легкозаймистою речовиною з запаленим гнітом. Пляшка розбилася об кабіну електровоза. В результаті інциденту ніхто не постраждав, рухомий склад також не пошкоджено.

24 травня під час руху вантажного поїзда в районі Кременчука Полтавської області невстановлені особи кинули на електровоз пакет з невідомою речовиною. Це викликало спрацьовування захисту на електровозі, спалах і зняття напруги з контактної мережі.

20 травня Кременчуці на перегоні Крюків - Бурти невідомі змастили рейки речовиною, схожою на дизельне масло.

З 14 травня декілька залізничних депо в Україні почали "італійський страйк", який полягає в гранично суворому виконанні співробітниками підприємства своїх посадових обов'язків і правил, ні на крок не відступаючи від них і не виходячи за їх межі. Залізничники не приймали локомотиви, оскільки ті, на їхню думку, несправні і вимагають ремонту.

Мета акції - привернути увагу до незадовільного технічного стану рухомого складу і низького рівня зарплат на УЗ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram