ГоловнаСвіт

США думають над варіантами зупинки "Північного потоку-2", - Болтон

"Стосовно росіян уже і так діє безліч санкцій. Їх може стати ще більше".

США думають над варіантами зупинки "Північного потоку-2", - Болтон
Джон Болтон
Фото: twitter @TFASorg

Влада США негативно ставиться до будівництва газопроводу "Північний потік-2" і розглядає різні можливості для протидії реалізації цього проекту.

Про це заявив радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон, передає DW.

"Стосовно росіян уже і так діє безліч санкцій. Їх може стати ще більше. Президент, наприклад, неодноразово заявляв, що Німеччині слід відмовитися від газопроводу "Північний потік-2". Ми розмірковуємо над декількома варіантами, щоб створити перешкоди на шляху реалізації проекту "Північний потік-2", - зазначив Болтон.

Раніше в Держдепі США заявили, що Євросоюз повинен відмовитися від проекту "Північний потік-2" у зв'язку з інцидентом у Керченській протоці.

Газопровід "Північний потік-2" (Nord Stream 2) повинен пройти по Балтійському морю, з'єднавши постачальників у Росії зі споживачами в Європі, його довжина становитиме більш ніж 1,2 тис. км. Пропускна спроможність становитиме 55 млрд кубометрів газу на рік. Вартість проекту оцінюється на суму майже 10 млрд євро. Учасники консорціуму - "Газпром", Engie, OMV, Shell, BASF і Uniper.

Україна впевнена, що газопровід не тільки є шкідливим для економіки України, але також матиме згубні економічні та політичні наслідки для всієї Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram