ГоловнаСвіт

Путін пояснив відмову приймати дзвінки Порошенка небажанням брати участь у "виборчій кампанії"

"Я в цих комбінаціях не хочу брати участь і не буду".

Путін пояснив відмову приймати дзвінки Порошенка небажанням брати участь у "виборчій кампанії"
Фото: kremlin.ru

Президент Росії Володимир Путін заявив, що відмовляється від телефонних розмов з президентом України Петром Порошенком, тому що вважає їх частиною передвиборної кампанії українського лідера.

Про це пише "Интерфакс".

"Адже річ не в тому, що я просто ухиляюся і не хочу з Петром Олексійовичем розмовляти, річ не в цьому. Річ у тому, що я не хочу брати участь у його виборчій кампанії", - сказав Путін, відповідаючи на прохання журналістів прокоментувати відсутність телефонної розмови з Порошенком, про яку просила українська сторона.

Путін заявив, що Порошенко створює кризові і провокаційні ситуації і тут же перекладає відповідальність за скоєне на Росію, після чого "хоче тут же продемонструвати, що він успішно вирішує виниклі проблеми".

"Ось нехитра комбінація, і я в цих комбінаціях не хочу брати участь і не буду", - заявив Путін.

Нагадаємо, 25 листопада в Керченській протоці російські прикордонні кораблі атакували і захопили два українські катери і буксир. Усі 24 моряків, які перебували на суднах, потрапили в полон.

Україна розцінила це як акт військової агресії і у відповідь ввела воєнний стан у 10 прикордонних областях до 26 грудня 2018 року.

Російська Держдума оголосила, що інцидент біля Керченської протоки був провокацією України і "брудним прийомом Порошенка", і закликала світову спільноту засудити її.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram