ГоловнаСвіт

Мей назвала підозрюваних в отруєнні Скрипалів офіцерами ГРУ РФ

"Операція, найімовірніше, була схвалена на найвищому рівні російської влади".

Мей назвала підозрюваних в отруєнні Скрипалів офіцерами ГРУ РФ
Фото: twitter.com/360tv

Росіяни Олександр Петров і Руслан Боширов, яких Великобританія вважає причетними до отруєння Скрипалів у місті Солсбері, є співробітниками Головного розвідувального управління Росії.

Про це пише Бі-бі-сі.

За словами прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей, санкція на отруєння в Солсбері, ймовірно, отримана від найвищого керівництва Росії. "На підставі проведеного розслідування уряд робить висновок, що двоє громадян, імена яких назвали поліція і прокуратура, є співробітниками російської військової розвідки, ГРУ", - сказала вона.

"Це не була просто злочинна операція. Найімовірніше, вона була схвалена за межами ГРУ, на найвищому рівні російської влади", - додала Мей.

Прем'єр назвала дії ГРУ загрозою всім громадянам Британії та всім її союзникам і закликала вжити колективних заходів проти російського військового відомства.

"Ми все краще розуміємо, що ГРУ робить у наших країнах, проливаємо світло на їхні дії, виявляємо їхні методи і ділимося ними з нашими партнерами, так само, як ми чинили у справі Солсбері", - додала вона.

За словами Мей, напад у Солсбері міг бути своєрідним попередженням іншим російським людям, які живуть за кордоном.

"Я підозрюю, що вони хотіли дати сигнал тим росіянам, які живуть за кордоном і які були причетні до справ, пов'язаних з російською владою. Але саме Росія повинна пояснити, що сталося в Солсбері", - сказала прем'єр.

Нагадаємо, колишній подвійний агент Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені непритомними на одній з лавок в Солсбері на початку березня 2018 року. Вони заледве вижили, і їхнє нинішнє місцеперебування тримають у таємниці.

Лондон звинувачує Москву в організації замаху на Скрипалів. Москва категорично відкидає ці звинувачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram