ГоловнаСвіт

Літак із 141 пасажиром та екіпажем евакуювали у Франції через ймовірний спалах холери

Діагноз не підтвердився.

Літак із 141 пасажиром та екіпажем евакуювали у Франції через ймовірний спалах холери
Фото: cgtn.com

Французька влада евакуювала літак із 141 пасажиром та екіпажем після того, як він прибув до французького міста Перпіньян з Алжиру, через побоювання, що дитина на борту хвора на холеру.

За даними Reuters, згодом лікарі виявили, що восьмирічний хлопчик не був заражений. Він був доставлений в лікарню для перевірки після нападів блювоти і діареї під час польоту.

Ще одна дитина і дорослий залишилися на борту літака. Інші пасажири рейсу чекали рішення влади на стоянці літака. В результаті їх відправили в медустанову на перевірку.

Як відомо, в Алжирі у серпні було зафіксовано найбільший спалах холери за останні 22 роки. Зокрема, на схід від столиці в місті Буфарік захворіли близько 50 осіб, двоє загинули.

Раніше сьогодні надзвичайна пригода сталася на борту літака Airbus A380 авіакомпанії Emirates Airlines, який виконував рейс з Дубая в Нью-Йорк. Ще під час польоту пілот повідомив, що на борту лайнера перебувають двоє чоловіків з лихоманкою і приблизно сто пасажирів із сильним кашлем. Тому прибулий літак відігнали на стоянку у віддаленій частині льотного поля аеропорту імені Джона Кеннеді.

Пізніше прес-секретар мера Нью-Йорка повідомив, що 10 пасажирів були госпіталізовані із симптомами грипу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram