ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ і ВООЗ спростували інформацію про спалах холери на Донбасі

Росспоживнагляд, посилаючись на ЗМІ, висловив стурбованість епідемічною ситуацією на сході України.

МОЗ і ВООЗ спростували інформацію про спалах холери на Донбасі
ВОЗ
Фото: Wikipedia

Міністерство охорони здоров'я України спростувало інформацію про спалах холери в Донецькій області. Дані про епідситуацію з холерою на сході України підтвердила Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ).

ВООЗ повідомляє, що повідомлення ЗМІ про наявність небезпечних холерних вібріонів в Азовському морі чи в Маріуполі не підтвердилися.

Станом на 18 липня 2018 року в Україні не зафіксовано жодного випадку зараження людей холерою. Небезпечні холерні вібріони в Донецькій області та інших областях відсутні - країна здійснює регулярний моніторинг проб з довкілля, в тому числі на холерні вібріони, у всіх областях. Усі тести є негативними.

За даними ВООЗ, протягом літнього періоду в 5 південних областях України з певною періодичністю виділяються неаглютинуючі холерні вібріони, які не містять токсиген і не спричиняють клінічних ознак холери.

Нагадаємо, 10 липня Росспоживнагляд звернувся з листом до ВООЗ, де висловив "стурбованість поширенням епідеміологічної ситуації з холерою в Донецькій області" і попросив надати інформацію про випадки холери серед людей і результати лабораторних досліджень.

Останній спалах холери в Донецькій області зафіксували 2011 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram