ГоловнаСуспільствоПодії

Табір в Донецькій області, в якому отруїлися понад 90 осіб, закрили

Заклад закрили через антисанітарію.

Табір в Донецькій області, в якому отруїлися понад 90 осіб, закрили
Фото: Прокуратура Донецкой области

Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку "Яструбок" (філія "Орлятко") в Лиманському районі Донецької області, в якому відбулося масове харчове отруєння дітей, закрили з 18 липня.

Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

"За ініціативи Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області ухвалено рішення про закриття табору і припинення будь-якої діяльності з приймання дітей на оздоровлення та відпочинок з 18.07.2018", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в літньому таборі "Яструбок" було госпіталізовано 91 потерпілого, з них 76 дітей і 15 дорослих, з попереднім діагнозом "гострий гастроентероколіт".

Станом на 18 липня триває санітарно-епідемічне розслідування.

Під час перевірки харчоблоку було виявлено низку порушень санітарного законодавства. Так, 16-17 липня до харчоблоку був допущений працівник з ознаками дисфункції кишечника, для харчування дітей використовувалися не додані в узгоджене Держпродспоживслужбою меню страви, немає журналу швидкопсувних продуктів. Також були відсутні стікери на продуктах, не дотримувалося товарне сусідство.

Наголошується, що працівники кухні не проходили медогляд в установленому порядку і не дотримувалися вимоги гігієни.

Слов'янська місцева прокуратура внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних захворювань та масових отруєнь) КК України.

Діти відчули погіршення здоров'я після вечері в понеділок, 16 липня. Спочатку до лікарні потрапили 33 дитини, протягом доби кількість хворих подвоїлася. Донецька військово-цивільна адміністрація припинила роботу табору до з'ясування всіх обставин.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив профільним міністерствам і відомствам вжити заходів за фактом масового отруєння дітей і перевірити інші дитячі заклади України.

Згідно із заявою в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, Держпродспоживслужба зробить частішими перевірки дитячих таборів після інциденту з масовим отруєнням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram