ГоловнаСуспільствоЖиття

У п'яти областях України зафіксовано нові спалахи АЧС

Проводяться заходи щодо локалізації та недопущення розповсюдження збудника хвороби.

У п'яти областях України зафіксовано нові спалахи АЧС

Держслужба з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) з 9 по 16 липня зареєструвала на території Одеської, Херсонської, Черкаської, Рівненської та Сумської областей сім випадків африканської чуми свиней (АЧС).

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зазначається, що АЧС зареєстровано в СВК "Дунай", ТОВ "Україна 2010" (обидва - Одеська область), ДГ ДП "Городецьке" (Рівненська), у двох приватних підсобних господарствах в с. Кізомис і с. Надеждівка (обидва - Херсонська область), у двох приватних підсобних господарствах в с. Балаклея (Черкаська область) і с. Стеблянки (Сумська область).

Для координації дій з локалізації і ліквідації спалахів АЧС відбулося засідання державних протиепізоотичних комісій при відповідних райдержадміністраціях, рішеннями яких були затверджені плани ліквідації АЧС, а також визначено межі епізоотичних осередків, зон захисту та нагляду.

В осередках захворювання проводяться заходи щодо локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС.

Нагадаємо, африканська чума свиней (хвороба Монтгомері) - вірусне захворювання домашніх і диких свиней. Воно передається під час прямого контакту хворих тварин і здорових, через продукти зі свинини, кліщами і механічно (транспортними засобами, під час переміщення людей і тварин). Вакцини від захворювання немає. Майже все поголів'я свиней, які захворіли, гине.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram