ГоловнаСуспільствоОсвіта

Міносвіти затвердило новий порядок створення груп продовженого дня

У групах більше не буде великого вікового діапазону.

Міносвіти затвердило новий порядок створення груп продовженого дня
Фото: Александр Рудоманов

Міністерство освіти і науки затвердило новий порядок створення груп продовженого дня в школах.

Наказ зараз на реєстрації в Міністерстві юстиції. Згідно з новим законом про освіту, він замінить постанову Кабінету Міністрів від 2009 року "Про затвердження положення про групу продовженого дня загальноосвітнього навчального закладу", її скасували в середу, 18 липня.

Прес-служба МОН повідомила, що новий порядок передбачає можливість створення інклюзивних і спеціальних груп для дітей з особливими потребами.

Також за новими правилами, комплектація груп може відбуватися в межах тільки двох вікових категорій (наприклад, 2-3 класів), а не чотирьох, як раніше. Це повинно забезпечити дітям більш комфортні умови. Ця вимога не поширюється на навчальні заклади в сільській і гірській місцевості.

Групи, як і основне навчання, повинні формувати в учнів ключові компетенції, а також забезпечувати виконання індивідуальної програми розвитку дітей з особливими освітніми потребами. У супровідних матеріалах до проекту наказу МОН кажуть, що у 2016/2017 роках в Україні було 1,67 млн учнів початкових класів, з них 510 тисяч ходили на групу подовженого дня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram