ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура відкрила дві справи через бійки біля НАБУ і САП

Обидва провадження зареєстровано за статтею "хуліганство".

Прокуратура відкрила дві справи через бійки біля НАБУ і САП
Фото: Lb.ua

За фактами подій, які сталися у вівторок біля будівель Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зареєстровано два кримінальні провадження за статтею "хуліганство".

Про це повідомила прес-служба прокуратури Києва у Фейсбуці.

"За фактом хуліганських дій, скоєних групою осіб, які увірвалися в приміщення НАБУ, пошкодивши при цьому вхідні двері і зовнішні ролети, зареєстровано кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією ч. 2 ст. 296 КК", - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування в цій справі доручено Солом'янському управлінню Нацполіції.

"Крім того, у зв'язку із заворушеннями, що сталися цього ж дня під стінами будівлі САП, у тому числі з використанням зеленки щодо окремих учасників акції, до Єдиного реєстру також внесено відомості за ч. 2 ст. 296 КК", - зазначається в повідомленні.

Досудове розслідування у цій справі буде проводити Шевченківське управління Нацполіції.

За результатами розслідувань дій учасників цих подій буде надана правова оцінка.

Нагадаємо, у вівторок біля будівлі НАБУ проходила акція протесту, учасники якої прорвалися в будівлю і влаштували там заворушення. Мітингувальники проникли на перший поверх приміщення, відтіснили охорону, зламали меблі і закидали поверх тортами.

Раніше біля будівлі САП на вулиці Ісаакяна облили зеленкою голову Центру протидії корупції Віталія Шабуніна, а також кинули в нього кілька тортів в упаковках торгової марки "Рошен".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram