ГоловнаПолітика

Поліція почала розслідувати заворушення у будівлі НАБУ за статтею "хуліганство"

Ситник вважає, що акція була організована прихильниками глави МВС.

Поліція почала розслідувати заворушення у будівлі НАБУ за статтею "хуліганство"
Фото: rbc.ua

За фактом подій у будівлі Національного антикорупційного бюро у Києві розпочато кримінальне провадження.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції у Києві.

"Наразі слідчими розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що раніше у вівторок в чергову частину Солом'янського управління поліції надійшло повідомлення, що біля будівлі НАБУ невстановлені особи вчиняють протиправні дії.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група територіального управління поліції та екіпажі патрульних. Після прибуття на місці перебувала група осіб в кількості близько 30 осіб.

Встановлено, що частина з них увійшла до приймальні громадян НАБУ, пошкодивши при цьому вхідні двері. Крім того, правопорушники пошкодили фарбою зовнішні ролети будівлі і камери відеоспостереження.

Як повідомлялося, невідомі увірвалися в будівлю НАБУ в Києві і влаштували там заворушення.

За словами директора НАБУ Артема Ситника, мітингувальники, які проводили акцію біля будівлі НАБУ, проникли на перший поверх приміщення, відтіснили охорону і влаштували безлади - зламали меблі і закидали поверх тортами. Водночас, за його словами, поліція ніяк не реагувала на те, що сталося.

Ситник уточнив, що прорватися до співробітників бюро і керівництва дебоширам не вдалося. У зв'язку з інцидентом охорону будівлі НАБУ було посилено.

Директор НАБУ пов'язав заворушення з наближенням засідання Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів з розгляду дисциплінарної скарги щодо керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Також Ситник вважає, що акція була організована прихильниками глави МВС.

Пізніше в НАБУ назвали інцидент "провокацією з боку представників певних політичних сил".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram