ГоловнаПолітика

У липні в Раді жодного разу не проголосували 14 депутатів, - КВУ

52 нардепи пропустили більш ніж 90% голосувань.

У липні в Раді жодного разу не проголосували 14 депутатів, - КВУ
Фото: Минфин

У липні в Верховній Раді жодного разу не проголосували 14 народних депутатів.

Про це повідомляє Комітет виборців України в Фейсбуці.

Серед них - Євген Мураєв, Борислав Береза, Дмитро Ярош, Костянтин Жеваго (позафракційний), Андрій Журжій, Лев Підлісецький ("Самопоміч"), Юхим Звягільський ("Опозиційний блок"), Олександр Пономарьов ("Воля народу"), Віталій Чепинога ( БПП). За даними сайту парламенту, офіційно вони пропустили голосування з невідомих причин, тобто не через хворобу або відрядження.

Крім того, жодного разу в липні не проголосували депутати-втікачі Євген Бакулін, Сергій Клюєв та Олександр Онищенко, а також В'ячеслав Костянтинівський, який заявив про складання депутатських повноважень, і Надія Савченко, яка перебуває під вартою.

Частина депутатів проголосувала лише декілька разів. Серед них - Вадим Рабинович (узяв участь в 1,23% голосувань), Андрій Білецький (3,37%), Наталія Королевська (5,52%), Сергій Ківалов (5,83%), Дмитро Добкін (7,36%), Роман Зварич (7,67%).

Відзначають, що 52 нардепи пропустили більш ніж 90% голосувань у липні. У червні не голосували 79 депутатів, у травні - 71.

"Усього за місяць було проведено 12 пленарних засідань, на яких відбулося 326 голосувань. У результаті було прийнято 14 постанов, - серед них постанова про збереження історико-культурної спадщини на Поштовій площі в Києві і звернення Ради до інститутів Європейського Союзу щодо поглиблення співпраці", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, в червні тільки 164 народних депутати з 423 відвідали всі 12 пленарних засідань парламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram