ГоловнаБлогиБлог Віктор Пинзеник

Плюс офшоризація всієї країни

Останнього тижня пленарної роботи парламент хотів ощасливити нас кількома новими офшорами. За праведними трудами не встигли.

Фото: pragmaticus.ru

Один із офшорів – у проекті закону про кооперацію, яка може бути хорошим інструментом підтримки нашого аграрного сектора. Та паралельно кооперативи вирішили перетворити в офшори. Чинне законодавство передбачає, що кооперативні виплати на паї не підлягають оподаткуванню. Легким помахом руки проект закону розширює такі виплати кооперативними виплатами за трудову участь. Та це ж зарплата, скаже кожна думаюча людина. А у версії закону – ні. І звичайно ж, як не зарплата, при цьому зникають відрахування у пенсійний та інші фонди, військовий збір і прибутковий податок.

Браво! Достатньо всіх працівників перевести в кооператив на кооперативну участь – і офшор запрацював.

Але це не єдина офшорна схема. Про податок на прибуток можна забути теж. Бо частка виплат на паї може складати 80% прибутку кооперативу.

Дивно, що депутати ще не додумалися перевести свою зарплату на кооперативні виплати за трудову участь. Кооператив – неприбуткова установа, заробітку тут немає (бо виплати за трудову участь не є зарплатою). Зате ні ЄСВ, ні військового збору, ні прибуткового податку.

Віктор Пинзеник Віктор Пинзеник , Народний депутат України
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram