Гадяччина має потенціал стати госпітальним округом Полтавської області

Однією із найважливіших в Україні реформ — є медична. Адже йдеться про здоров’я людей‚ і як наслідок – про здоров’я і майбутнє всієї української нації.

Фото: Надано автором

Напрацювання Гадяцької медицини — унікальні

Гадяцькому району вдалося зробити вагомі кроки в реформуванні медичної галузі. Варто відзначити, що наш район в деяких напрямках лідирує за межами регіону.

Приміром,інноваційна система “Електронний пацієнт” — унікальна в країні, тобто аналогів їй немає. Завдяки “Електронному пацієнту” ми об’єднали ЦРЛ і всі сільські амбулаторії в єдину електронну мережу.

На минулому тижні до нас завітав заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк, щоб особисто ознайомитися із унікальними нововведеннями у медичній сфері нашого району.

За час перебування на Гадяччині Павло Анатолійович, разом із директором Департаменту охорони здоров'я Полтавської ОДА Віктором Лисаком, перевірили, як працюють медичні заклади, в умовах реформування. Наші лікарі провели для гостей детальну екскурсію по оновлених неврологічних і терапевтичних відділеннях районної лікарні. Також Павло Ковтонюк перевірив процес обміну інформації ЦРЛ з сільськими амбулаторіями.

Колектив Сарської амбулаторії радо поділився успіхами в своїй роботі з Павлом Анатолійовичем. Замміністра був приємно враженим побаченим, зокрема наявністю в сільській амбулаторії сечових і біометричних аналізаторів та сучасних кардіографів.

Я не втомлююся повторювати, що для якісної та ефективної сільської медицини найголовніше — висококваліфіковане медичне обслуговування, сучасне матеріальне забезпечення, інноваційні засоби лікування — високошвидкісний інтернет та IT-технології, а також професійне кадрове забезпечення. Дотримуючись цих стандартів — наша медична галузь зможе ефективно працювати та продуктивно розвиватися.

Мета Гадяцького району — стати центром госпітального округу

Аналізуючи всі кроки, які наш район зробив у рамках реформи, варто визнати, що ми доклали максимум зусиль, щоб реформувати, а разом з тим, і покращити медичну галузь у Гадяцькому районі. Сьогодні Гадяцька центральна районна лікарня забезпечена фінансово і оснащена сучасними медичним технологіями.

Надалі ми будемо інтенсивно працювати, щоб Гадяцька ЦРЛ стала не лише закладом інтенсивного лікування, а й центром Північного госпітального округу. Наразі триває виготовлення проекту на відділення невідкладних станів.

Сподіваємося, що позитивні враження від візиту високопосадовців, які на власні очі переконалися будуть вирішальним під час винесення рішення про формування медичних округів і Гадяцька ЦРЛ отримає нові можливості для розвитку.

На досягнутому ми зупинятися не збираємося. Я вважаю, що медична реформа — це перш за все, висококваліфікована допомога кожному пацієнтові. Я переконаний, що сучасні інноваційні технології відкривають нові можливості для пацієнтів. Ми й надалі будемо робити все, що від нас залежить для того, щоб кожен пацієнт відчув на собі переваги реформування медичної галузі.

Наше завдання — зробить все можливе, щоб жителі Гадяцького району, не полишаючи його межі, мали якісну і кваліфіковану медичну допомогу.

Олексій Матюшенко Олексій Матюшенко , депутат Полтавської обласної ради
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram