ГоловнаБлогиБлог Віктор Пинзеник

Мораторій на зиму

У парламенті - проект чергового мораторію. Ні, цього разу не на право продажу землі. Новий документ передбачає мораторій на підвищення цін на газ та комунальні послуги.

Фото: Maxal_Tamor/Depositphotos

Чекаємо, що налякані таким рішенням постачальники газу зі Словаччини, Польщі, Угорщини чи інших країн почнуть на догоду українським політикам негайно знижувати ціни? Довго чекати доведеться. Бо їх такими рішеннями не злякаєш. І продаватимуть вони газ за такими ж цінами, як і досі. Так само, як і ми платитимемо ті ж ціни, а не придумані українськими політиками.

Завдяки таким рішенням співвітчизників можна і далі годувати байками про низькі ціни на газ, які їм доведеться платити. Бо другу, невидиму частину оплати газу, яку зрештою все одно заплатять наші громадяни за нібито дешевий газ, не кожен збагне зрозуміти чи усвідомити. І йде ця друга частина через такі болота, що завжди плодитиме олігархів.

Не хочу повторюватися, бо нещодавно більш детально висловлювався з даного питання. Хочу лише насамкінець зробити свій внесок у "мораторієтворчість". Може замість мораторію на підвищення цін газу краще заборонити зиму (накласти мораторій на прихід зими)? Тоді і газу не потрібно буде. Та й на одязі заощадимо. Хоча можемо дещо і втратити, а саме - предмет гарячих дебатів українських політиків останніх десятиліть.

Віктор Пинзеник Віктор Пинзеник , Народний депутат України
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram