ГоловнаСуспільствоОсвіта

Прохідний бал ЗНО в медичні вузи сягнув 150, - МОЗ

Це рекордний показник за весь час вступних кампаній.

Прохідний бал ЗНО в медичні вузи сягнув 150, - МОЗ
Фото: Макс Левин

Вступити на спеціальності "Стоматологія", "Медицина" і "Педіатрія" зможуть тільки ті абітурієнти, які набрали більше, ніж 150 балів за результатами зовнішнього незалежного оцінювання з конкурсних предметів - біології, хімії або математики. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

Поріг 150 балів з конкурсних предметів для медичних спеціальностей встановлено вперше. Це обов'язкова вимога для всіх абітурієнтів, незалежно від форми навчання, форми оплати або форми власності вищого навчального закладу.

"Мета такого нововведення - відібрати найкращих абітурієнтів і в підсумку підвищити якість медичного обслуговування. Адже досі, незважаючи на великий конкурс на медичні спеціальності, рівень знань зарахованих абітурієнтів часто був незадовільним. Наприклад, з понад 8000 абітурієнтів, які були зараховані на медичні спеціальності в 2017 році, 41% набрали менш ніж 150 балів ЗНО з одного предмета, 19% - з двох предметів і 7% - з трьох. Ще гірша статистика за окремими спеціальностями. Так, більш ніж половина майбутніх педіатрів мала менше за 150 балів ЗНО з одного предмета, 20% - з двох предметів і 6% - з трьох", - сказано в заяві МОЗ.

Нагадаємо, в цьому році за спеціальністю "Медицина" передбачено 4507 бюджетних місць. Вони не закріплені за конкретними вузами, а будуть розподілятися за "широким конкурсом" - більше бюджетних місць отримають ті вузи, куди подадуть документи більше абітурієнтів.

Нагадаємо, вступна кампанія почалася 12 липня і триватиме до 26 липня. Абітурієнти, які склали зовнішнє оцінювання, подають заяви до вузів через єдину систему індивідуальних електронних кабінетів, де завантажена вся інформація про результати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram