ГоловнаСуспільствоПодії

У Запорізькій області поліція звільнила викраденого заручника

У одного з викрадачів виявили підроблене посвідчення Адміністрації Президента.

Карний розшук Запорізької області спільно з бійцями КОРД і патрульними звільнили викраденого жителя Дніпра і затримали викрадачів. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Рятувальна операція розгорнулася в понеділок, 16 липня. У поліцію Запоріжжя надійшла інформація, що двоє чоловіків викрали жителя міста Дніпро 1997 року народження. Через деякий час потерпілому вдалося зв'язатися зі знайомим, якому він розповів, що його незаконно утримують і йому загрожує небезпека, а також щоб товариш повідомив про його місце перебування правоохоронців.

Фото: npu.gov.ua
Цього ж дня на стаціонарному посту "Лавра" в місті Запоріжжя, на автодорозі "Запоріжжя-Дніпро-Бориспіль", співробітники Управління карного розшуку поліції в Запорізькій області, бійці корду і патрульні зупинили автомобіль підозрюваних, у салоні якого був потерпілий.

Працівники поліції встановили особи підозрюваних у викраденні, ними виявилися двоє жителів міста Дніпро, 1988 і 1981 року народження. Один із них намагався скористатися підробленим посвідченням працівника Адміністрації Президента України.

Під час огляду поліцейські вилучили 2 пістолети, 35 набоїв, ніж, 3 мобільні телефони і сам автомобіль, на якому пересувалися підозрювані.

Вогнепальну та холодну зброю направлено на дослідження в експертно-криміналістичний центр.

Відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін до п'яти років. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, на початку місяця поліція затримала жителя Івано-Франківська, який вимагав 350 тис. доларів за звільнення 20 дітей, яких він нібито тримав у заручниках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram