ГоловнаСвіт

СБУ встановила 80 "вагнерівців", які загинули в лютневому бою з американцями в Сирії

Першу частину досьє найманців оприлюднили в четвер.

Служба безпеки України стверджує, що в бою в районі сирійського міста Дейр-ез-Зор 7 лютого загинули не менш ніж 80 найманців "ПВК Вагнера", які воювали на боці сирійської армії.

Про це йдеться на сайті СБУ.

"Сьогодні ми публікуємо першу частину наявної і перевіреної СБУ інформації, а саме персональні дані сорока загиблих, тридцяти поранених, а також «досьє» щодо іноземних громадян - учасників цих подій", - наводяться в повідомленні слова апарату голови СБУ Ігоря Гуськова.

СБУ стверджує, що ця інформація в Росії засекречена, і щоб приховати велику кількість одномоментних втрат, російські спецслужби "рівномірно розпилюють" їх, щоб виглядало, нібито найманці загинули в різний час.

Серед "вагнерівцеів", які воювали в Сирії, були не тільки росіяни, а й бойовики з Білорусі, Казахстану, Молдови, Вірменії, Узбекистану. Інформацію про них передано до відповідних органів цих країн. 

Нагадаємо, 7 лютого в Сирії проурядові збройні формування атакували штаб "сирійських демократичних сил" (SDF), в якому перебували американські радники. У відповідь очолювана США коаліція завдала удару, під час якого загинула більш ніж сотня людей. Як з'ясувалося, під авіаудар потрапили російські найманці, які опинилися в районі селища Хішам, де вони намагалися захопити нафтове родовище.

Міноборони РФ відкидає відомості про загиблих під час авіаудару росіян. У відомстві стверджують, що російських військовослужбовців у районі інциденту не було, а "місцеві ополченці" діяли без узгодження з російським командуванням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram