ГоловнаСвіт

У Таїланді для доступу до підлітків, які застрягли в печері, пробурили більш ніж сотню шахт

Через них групу спробують підняти на поверхню.

У Таїланді для доступу до підлітків, які застрягли в печері, пробурили більш ніж сотню шахт
Детская футбольная команда найдена в пещере
Фото: скриншот из видео

Учасники операції з порятунку юних футболістів та їхнього тренера з печери у Таїланді пробурили більш ніж сотню шахт глибиною понад 400 метрів для доступу до заблокованих під землею. Про це керівник рятувальної операції Наронгсак Осоттанакорн повідомив у суботу, 7 липня, пише DW.

За його словами, за допомогою свердловин наразі не вдалося встановити місце розташування печери, в якій перебуває група підлітків. Діти занадто слабкі для підводного плавання, тому їх можуть спробувати підняти на поверхню через шахти, зазначає агентство AFP.

Серед іншого, підлітки за допомогою військових ВМС Таїланду передали своїм рідним записки з проханнями не хвилюватися.

Нагадаємо, 12 футболістів у віці від 11 до 16 років та їхній тренер сховалися 23 червня у печері Кхао Луанг від негоди і опинилися відрізаними від виходу через підтоплення. Фахівці виявили групу за 300-400 метрів від того місця, де вона, як передбачається, була спочатку. До пошукових робіт було залучено міжнародну команду спелеологів.

6 липня про відправлення низки інженерів у Таїланд для порятунку дітей заявив засновник SpaceX і Tesla Ілон Маск.

До 1 липня в регіоні практично без перерви тривали мусонні дощі, що істотно ускладнювало пошуки, 2 липня фахівці частково відкачали воду з печери. За словами рятувальників, школярів та їхнього тренера відділяють від виходу кілька кілометрів.

В операції з порятунку дітей, знайдених у тайській печері, брав участь дайвер з України. Один із дайверів загинув. Йому не вистачило кисню у своєму спорядженні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram