ГоловнаСвіт

У Німеччині побоюються, що Трамп дасть Путіну «надурити себе»

Зустріч Трампа і Путіна пройде 16 липня в Гельсінкі.

У Німеччині побоюються, що Трамп дасть Путіну «надурити себе»
Фото: EPA/UPG

У Німеччині багато політиків і громадських діячів висловлюють занепокоєння з приводу гельсінської зустрічі президентів США і Росії 16 липня, повідомляє Голос Америки.

Німецькі ЗМІ цитують слова Петера Бейєра, координатора кабінету міністрів Німеччини з питань трансатлантичної політики, який говорить про побоювання в НАТО з приводу домовленостей, які можуть укласти у столиці Фінляндії Володимир Путін і Дональд Трамп.

За словами Бейєра, недавня зустріч Трампа з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином - додатковий привід для занепокоєння, що президент США дозволить російському лідерові «надурити себе».

«Кім поки що тільки обіцяє, а Трамп називає сам факт проведення саміту успіхом», - нагадує він. Про те, що він не довіряє президенту США, заявив і лідер опозиційної Вільної демократичної партії Крістіан Лінднер. А голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер нагадав, що зустріч Трампа і Путіна пройде після саміту НАТО 11-12 липня, на якій суперечності між США і їхніми союзниками можуть загостритися.

Трамп раніше неодноразово критикував Німеччину й інші країни за недостатній, на його думку, рівень фінансування НАТО. Виступаючи у штаті Монтана напередодні, він заявив, що канцлер Німеччини Ангела Меркель просить США захищати Європу, але при цьому укладає газові угоди з Росією.

Трамп також сказав, що «все життя готувався» до таких подій, як зустріч із Путіним, і впевнений у тому, що російському лідерові не вдасться його «переграти».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram