ГоловнаСвіт

НАТО побоюється домовленостей Трампа і Путіна в обхід союзників

Члени Альянсу не залучалися до планування саміту двох президентів.

НАТО побоюється домовленостей Трампа і Путіна в обхід союзників
Фото: EPA/UPG

У НАТО побоюються, що президент США Дональд Трамп може дійти з президентом Росії Володимиром Путіним на зустрічі 16 липня до низки домовленостей в обхід інтересів Альянсу. Про це заявив координатор правлячої коаліції Німеччини у питаннях трансатлантичної співпраці Петер Байєр в інтерв'ю для газети Funke Mediengruppe, передає Reuters.

"В Альянсі відчувають занепокоєння щодо угод, які можуть бути досягнуті на зустрічі між Трампом і Путіним", - зазначив він.

За словами Байєра, серед членів Альянсу зростає занепокоєння щодо можливої співпраці США і Росії.

Байєр розповів, що інші члени Альянсу не залучалися до планування саміту двох президентів і розробки питань, які будуть порушені під час переговорів 16 липня в Гельсінкі.

Раніше стало відомо, що темою обговорення між лідерами США і Росії може стати виведення підтримуваних Іраном військ із сирійської території.

Також повідомлялося, що питання анексії Криму не стоїть на порядку денному зустрічі президента США Дональда Трампа і президента РФ Володимира Путіна.

Нагадаємо, зустріч Путіна і Трампа відбудеться 16 липня в Гельсінкі. Трамп неодноразово висловлював зацікавленість у відновленні позицій Путіна на світовій арені. Зокрема, він виступив за повернення до формату "Великої вісімки" з участю Росії. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram