ГоловнаСвіт

Екс-прем'єр Пакистану заочно отримав 10 років через "панамський архів"

Наваз Шаріф дізнався про вирок, перебуваючи з сім'єю в Лондоні.

Екс-прем'єр Пакистану заочно отримав 10 років через "панамський архів"
Фото: EPA/UPG

Пакистанський суд у п'ятницю заочно засудив колишнього прем'єр-міністра Пакистану Наваза Шаріфа до десяти років в'язниці у справі про корупцію, пов'язану з купівлею його сім'єю дорогих квартир у Лондоні.

Про це пише Reuters.

68-річний Шаріф є одним з найвідоміших політиків Пакистану, він чотири рази займав посаду прем'єр-міністра в період 1990-1993, 1997-1999 і 2013-2017 років. Торік після публікації так званого "панамського архіву" проти Шаріфа було розпочато розслідування. У документах йшлося, що кілька дітей Шаріфа були пов'язані з офшорними компаніями, які, ймовірно, використовувалися для перенаправлення коштів і придбання іноземних активів, зокрема дорогих квартир на фешенебельній лондонській вулиці Парк-лейн.

Після цього Шаріфа відсторонили від посади і відправили під суд.

Дочку екс-прем'єра Мар'ям Наваз засудили до семи років в'язниці, депутат від партії ПМЛ-Н Мохаммад Сафдар отримав один рік в'язниці. Крім того, Шаріф і його дочка повинні разом виплатити 10 млн фунтів стерлінгів, а їх лондонську нерухомість слід конфіскувати на користь уряду Пакистану.

Вирок винесено заочно, оскільки Шаріф з дітьми зараз у Лондоні - там його дружина лікується від раку.

Колишній прем'єр відкидає звинувачення, вважає переслідування політичними і готується до апеляції.

Незважаючи на відсторонення від посади прем'єр-міністра, Шаріф контролює засновану ним партію "Пакистанська мусульманська ліга - Наваз". 25 липня в Пакистані повинні відбутися парламентські вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram