ГоловнаСвіт

Індійські фотографи врятували вовка, який застряг у пластиковому контейнері

Контейнер з-під їжі, ймовірно, викинули місцеві жителі.

В Індії фотографи-любителі врятували дикого вовка від неминучої смерті. Його голова застрягла всередині пластикового контейнера, пише Daily Mail.

Група фотографів помітила вовка біля озера поблизу Нагпура, в центральній Індії. Ймовірно, вовк шукав їжу всередині контейнера і застряг. Судячи з виснаженого вигляду тварини, вовк пробув у пастці тривалий час. На щастя, в контейнері були отвори, завдяки чому тварина могла дихати і пити воду.

Фотографи подзвонили в лісовий департамент, фахівці якого відловили вовка, переконалися, що в нього немає пошкоджень, і відпустили на волю.

"Селяни викидають використані контейнери де заманеться, що призводить до таких випадків. Коли ми побачили зграю вовків, ми були настільки захоплені, що вирішили простежити за ними, щоб зробити фото. Але раптово побачили застряглого молодого вовка. Інші вовки спостерігали за ним на відстані. Ми були налякані - нас троє, а вовків десяток. Молодий вовк здавався дуже слабким і виснаженим від голоду", - розповіла одна з учасниць групи.

Нагадаємо, пластикове сміття, яке не розкладається десятиліттями, стає причиною загибелі тварин у всьому світі. Країни Європи поступово відмовляються від одноразових пластикових побутових предметів.

Сьогодні стало відомо, що петиція про відмову від поліетиленових пакетів набрала в Україні достатню кількість голосів і передана на розгляд Адміністрації президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram