ГоловнаСвіт

Ролик Навального із закликом до всеросійського страйку витерли, а тоді повернули на YouTube

Фонду боротьби з корупцією довелося видалити хештеги з іменами Путіна і Памфілової.

Ролик Навального із закликом до всеросійського страйку витерли, а тоді повернули на YouTube
Алексей Навальный
Фото: EPA/UPG

Ролик російського опозиційного політика Олексія Навального про акцію протесту 28 січня повернули на YouTube після того, як його витерли через "неправомірні хештеги".

Співробітниця Фонду боротьби з корупцією, яка публікує ролики, розповіла у Twitter, що прибрала з опису відео імена президента РФ Володимира Путіна і глави ЦВК Елли Памфілової.

Прес-секретар Навального Кіра Ярмиш написала у Twitter у відповідь на запитання кореспондента "Медузи", що з опису до відео дійсно "видалили теги". "Але це приголомшлива історія, тому що теги в нас завжди приблизно одні й ті самі, і раніше нічого такого не відбувалося", - написала Ярмиш.

Ролик про акцію протесту 28 січня 2018 року опублікували на YouTube-каналі Навального напередодні, 27 грудня. 28 грудня відео зникло. Згодом Навальний пояснив, що ролик заблокували через "неправомірні хештеги". Він зазначив, що, на його думку, серед хештегів не було нічого, що підходить під цей опис.

Навальний оголосив про всеросійський страйк виборців 25 грудня, коли ЦВК Росії відмовила йому в реєстрації кандидатом у президенти. На думку політика, страйк істотно знизить явку на президентські вибори в березні 2018 року, які він і його прихильники вважають нечесними через його недопуск.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram