ГоловнаСвіт

У Росії одного з ініціаторів "закону Магнітського" Браудера заочно засудили до 9 років колонії

Московський суд постановив стягнути з британського підприємця і його партнера більш ніж 4 млрд рублів.

У Росії одного з ініціаторів "закону Магнітського" Браудера заочно засудили до 9 років колонії
Фото: kasparov.ru

Голову британського інвестиційного фонду Hermitage Capital Вільяма Браудера заочно засудили в Росії до дев'яти років колонії за навмисне банкрутство.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на рішення Тверського суду Москви.

Суд постановив стягнути з Браудера та його партнера Івана Черкасова, який також проходить у справі, більш ніж чотири мільярди рублів на рахунок потерпілих.

Захист Браудера повідомив про намір оскаржити вирок.

Браудера і Черкасова звинувачують в ухилянні від сплати податків на загальну суму понад три мільярди рублів. Слідство вважає, що вони не перераховували податки з кількох компаній, а також сприяли їх банкрутству. Обставини справи стосуються 1996 року. Потерпілими у справі проходять три відділення Управління Федеральної податкової служби по Москві.

У 2013 році Браудера засудили в Росії до дев'яти років позбавлення волі у справі про ухилення від сплати податків на суму 522 млн рублів.

Нагадаємо, в серпні 2017 року Росія подала запит на розшук Браудера в Інтерпол. Після цього Браудеру анулювали візу в США. Пізніше йому відновили допуск у країну. Сам Браудер назвав запит на свій розшук "фейковим". Інтерпол видалив запит на його розшук.

Браудер був одним з ініціаторів прийняття в США і Канаді "актів Магнітського", що забороняють в'їзд людям, яких влада цих країн вважає причетними до порушення прав людини. Ці закони названо на честь юриста заснованої Браудером компанії Hermitage Capital Сергія Магнітського, який помер у російському СІЗО 2009 року. У 2008 році Магнітський заявив про розкрадання російськими чиновниками понад 5 млрд рублів, а потім його заарештували у справі про ухилення від сплати податків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram