ГоловнаСвіт

Росія відмовила у в'їзді американському сенаторові з "чорного списку"

Джоан Шаїн стала персоною нон-грата за ініціативу розширити санкції проти Росії.

Росія відмовила у в'їзді американському сенаторові з "чорного списку"
Джоан Шаин
Фото: EPA\UPG

Росія відмовилася видати візу сенатору з США Джоан Шаїн, яка потрапила в "чорний список", складений російською владою. Про це повідомляє ВВС з посиланням на російське посольство в США і газету Politico.

Зокрема, газета Politico відзначає, що в результаті запланований візит до Росії скасували ще два американські сенатори, які планували приїхати разом з Шаїн і зустрітися з представниками російської влади і різними громадськими організаціями.

Російське посольство в США на своїй сторінці в соціальній мережі "Фейсбук" заявило, що пропонувало американській стороні кілька варіантів "врегулювання", зокрема, виключення з американського списку санкцій окремих росіян, але США на це не пішли.

Джин Шаїн потрапила в російський "чорний список" після того, як підтримала законопроект, що дозволяє розширити американські санкції проти Росії. Крім того, вона підтримала внесення російського телеканалу RT в список іноземних агентів.

Санкції щодо окремих росіян, а потім і проти цілих секторів російської економіки були введені в 2014 році через агресію Росії проти України.

Крім того, в США діє ще один список санкцій щодо російських, складений відповідно до "закону Магнітського". Його названо на згадку юриста Сергія Магнітського, який загинув в російському СІЗО, а включають в нього тих росіян, що причетні до порушення прав людини.

У відповідь Росія склала власний "чорний список", куди потрапили понад 200 іноземців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram