ГоловнаСвіт

Тисячі палестинців вийшли на акції протесту проти Трампа

У Газі мітингувальники скандували "Смерть США, смерть Ізраїлю і смерть Трампу".

Тисячі палестинців вийшли на акції протесту проти Трампа
Беспорядки в Газе
Фото: EPA/UPG

Тисячі палестинців вийшли на вулиці Гази і окупованого Західного берега річки Йордан вже четверту п'ятницю поспіль на знак протесту проти рішення президента США Дональда Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю

Про це повідомляє агентство Рейтер

За словами палестинських медичних чиновників, щонайменше 20 людей зазнали поранень в результаті стрілянини з боку ізраїльських військових. Представник ізраїльської армії заявив, що солдати стріляли по "головних призвідниках", які становили пряму загрозу військам і намагалися пошкодити паркан на кордоні між ізраїльською територією і сектором Газа.

Відзначається, що близько 4000 палестинців взяли участь в акціях протесту: вони палили шини, кидали каміння та "коктейлі Молотова" у бік ізраїльських солдатів, які відповідали переважно використанням сльозогінного газу.

У Газі мітингувальники скандували "Смерть США, смерть Ізраїлю і смерть Трампу". Крім того, бойовики здійснили кілька ракетних пострілів у бік Ізраїлю, на що ізраїльська сторона відреагувала авіаударами і обстрілами з танків. В результаті обстрілів ніхто не загинув.

Нагадаємо, про офіційне визнання США за Єрусалимом статусу столиці Ізраїлю Трамп всупереч протестам палестинців оголосив 6 грудня. Туди ж Вашингтон вирішив перенести своє посольство.

Раніше Генасамблея ООН ухвалила резолюцію, що вимагає від США відкликати своє рішення про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю. За ухвалення резолюції проголосували представники 128 держав, дев'ять країн висловилися проти, ще 35 утрималися.

США, однак, вирішили перенести посольство в Єрусалим всупереч резолюції ООН. На такий же крок готова піти Гвателамала.

Румыния, Филиппины и Южный Судан в ООН воздержалась при голосовании, Гондурас голосовал "против" вместе с американцами и Израилем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram