ГоловнаСвіт

США скоротили фінансування ООН на $285 млн

"Ми більше не дозволимо користуватися щедрістю американського народу".

США скоротили фінансування ООН на $285 млн
Никки Хейли выступает на совбезе ООН по ситуации в Северной Корее в штаб-квартире ООН, Нью-Йорк, 04 сентября 2017.
Фото: EPA/UPG

Сполучені Штати Америки оголосили про скорочення фінансування Організації Об'єднаних Націй на 285 млн доларів на 2018-2019 роки порівняно з попередніми двома роками. Про це йдеться в заяві американського представництва в ООН.

"Неефективність і перевитрата коштів ООН загальновідомі. Ми більше не дозволимо користуватися щедрістю американського народу або не помічати її", - йдеться в заяві спецпредставника США в ООН Ніккі Хейлі. На її думку, скорочення фінансування ООН - "крок у правильному напрямку".

Американські політики регулярно критикують ООН за неефективність. Це невдоволення посилилося після того, як Генасамблея ООН прийняла резолюцію, що засуджує рішення Вашингтона перенести посольство в Ізраїлі з Тель-Авіва до Єрусалима.

"В ООН нас завжди просять більше зробити, більше віддати. І коли ми приймаємо рішення з волі американського народу про те, де розмістити наше посольство, то не очікуємо, що ті, кому ми допомагали, виступлять проти нас. У четвер пройде голосування, що критично оцінить наше рішення. США візьмуть до уваги імена тих, хто проголосував", - заявляла Хейлі напередодні голосування.

Бюджет ООН на 2018-2019 роки становитиме $5,395 млрд. Регулярний бюджет ООН формується за рахунок внесків 193 держав-членів. США - найбільший донор.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram