ГоловнаСвіт

Убиті під час листопадової спецоперації в Тбілісі виявилися громадянами Росії

Служба держбезпеки Грузії повідомила про затримання п'яти осіб, які сприяли убитим.

Убиті під час листопадової спецоперації в Тбілісі виявилися громадянами Росії
Фото: EPA/UPG

Троє людей, яких убили в грузинській столиці Тбілісі в листопаді під час спецоперації, виявилися громадянами Росії.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на Службу держбезпеки Грузії (СГБ).

Контртерористична операція на околиці Тбілісі пройшла 22 листопада. Вона тривала близько 20 годин.

У результаті були вбиті троє людей, яких підозрювали в тероризмі. У Службі держбезпеки Грузії повідомили, що один з них - громадянин Росії Шуаї Борзієв, якого розшукує Інтерпол за звинуваченням у тероризмі. Серед інших убитих виявилися громадяни Росії Ібрагім Адашев, який перебував у Грузії за підробленими паспортами, і Аслан Бег Солтахматов.

Раніше в Службі держбезпеки Грузії повідомили, що серед загиблих виявився Ахмед Чатаєв - гаданий організатор теракту в аеропорту Стамбула в червні 2016 року. Тоді загинули 45 людей, понад 200 постраждали. Чоловік наклав на себе руки.

СГБ також повідомила про затримання п'яти осіб, які сприяли злочинцям, розповіли в Службі держбезпеки. За інформацією слідства, вони забезпечили Чатаєву і його спільникам пересування в Туреччині, а також перетин кордону і проникнення на територію Грузії. За даними СГБ, вони планували організувати теракти в Грузії й Туреччині.

У Росії Чатаєва розшукували з 2003 року як пов'язаного з лідером бойовиків Доку Умаровим. У 2015 році США внесли його до списку санкцій за звинуваченням у зв'язках з терористичним угрупованням "Ісламська держава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram