ГоловнаСвіт

Британський корабель супроводжував російський фрегат у Північному морі

Пізніше для спостереження за двома іншими російськими суднами було піднято вертоліт.

Британський корабель супроводжував російський фрегат у Північному морі
"Адмирал Горшков", HMS St Albans
Фото: EPA/UPG

Британський корабель супроводжував російський фрегат "Адмірал Горшков" недалеко від територіальних вод Великобританії у минулі вихідні.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на заяву Міноборони Великобританії.

У відомстві повідомили, що активність російських військово-морських сил біля Великобританії зросла під час різдвяних свят. Фрегат HMS St Albans покинув порт приписки 23 грудня, щоб супроводити "Адмірала Горшкова" в Північному морі. Британський корабель стежив за російським протягом вихідних і повернеться в Портсмут у вівторок, повідомили в британському оборонному відомстві.

Голова відомства Гевін Вільямсон заявив, що "не зволікав би із захистом (британських) вод або не терпів би будь-якої форми агресії". У відомстві також зазначили, що ще один корабель - HMS Tyne - був спрямований для супроводу російського судна-розвідника в Північному морі і Ла-Манші 24 грудня. Пізніше для спостереження за двома іншими російськими судами було піднято вертоліт.

"Адмірал Горшков" - новий російський фрегат. Його заклали на початку 2006 року, а на воду спустили восени 2010-го. Випробування фрегата почалися в листопаді 2014 року, а їх фінальний етап - 20 березня 2017 року.

Кораблі проекту 22350, такі як "Адмірал Горшков", можуть розвивати швидкість до 29 вузлів. Їх оснащують ракетами "Онікс" і "Калібр", а також зенітно-ракетними установками "Полімент-Редут". До 2025 року російському флоту мають передати шість таких фрегатів. Міністр оборони РФ Сергій Шойгу раніше заявляв, що вони стануть основними бойовими кораблями російського ВМФ.

Нагадаємо, раніше в грудні Військово-Морські сили України провели навчання з есмінцем ВМС США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram