ГоловнаСвіт

У Франції розпочався експеримент із виплати безумовного базового доходу

Троє людей упродовж року отримуватимуть "просто так" 1000 євро на місяць.

У Франції розпочався експеримент із виплати безумовного базового доходу

У Франції почався експеримент із виплати безумовного базового доходу.

Як повідомляє RFI, його проводить неурядова асоціація "Мій базовий дохід" (MRB), яка вибрала з майже 80 тисяч претендентів трьох щасливчиків, які впродовж року отримуватимуть "просто так" 1000 євро на місяць.

Тема виплати безумовного базового доходу обговорюється в розвинених країнах світу ось уже багато років, а у Франції цьогоріч стала однією з головних тем президентської передвиборної кампанії. Найзатятішим прихильником виплати ББД був кандидат від Соцпартії Бенуа Амон, якого підтримували французькі "зелені".

Суть ББД проста: кожен громадянин країни, незалежно від доходів, повинен щомісяця отримувати однакову суму, яка дозволить йому вижити. Це допоможе багатьом "уникнути пастки бідності".

У сучасному світі навіть наявність роботи не завжди рятує людину від долі бідного. В Європі близько 10% працюючих людей є бідняками. У Франції кількість працюючих людей, що живуть за межею бідності, тобто заробляють менш ніж 1015 євро на місяць, перевищила 1 мільйон осіб, а загальне число бідних - 8,9 мільйона.

Ініціативу щодо проведення першого у Франції експерименту виголосив Жюльєн Байу, офіційний представник партії "Європа-Екологія- Зелені", депутат регіональної ради Іль-де-Франс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram