ГоловнаСвіт

Екс-радник Трампа зізнався у наданні неправдивих свідчень ФБР і пішов на угоду зі слідством

На суді Флінн заявив, що спілкувався з росіянами за вказівкою команди Трампа.

Екс-радник Трампа зізнався у наданні неправдивих свідчень ФБР і пішов на угоду зі слідством
Фото: EPA/UPG

Колишній радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн визнав себе винним у наданні неправдивих свідчень Федеральній службі безпеки.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Звинувачення Флінну пред'явили в рамках розслідування, що проводиться Робертом Мюллером щодо можливого втручання Росії у президентські вибори в США 2016 року. Прокурори стверджували, що Флінн збрехав ФБР у січні, даючи свідчення щодо своєї розмови з російським послом Сергієм Кисляком 29 грудня 2016 року.

Флінна звинувачували у "свідомому та навмисному обмані шляхом надання ФБР недійсної, вигаданої і шахрайської інформації".

Прокурори наполягали, що в бесіді з ФБР Флінн заперечував, що попросив Кисляка "утримуватися від ескалації ситуації у відповідь на санкції, введені проти Росії". Крім того, Флінн не згадав про те, що "Росія пом'якшила свою відповідь на санкції на його прохання".

На суді Флінн заявив, що спілкувався з росіянами за вказівкою команди президента, і заявив про готовність співпрацювати зі слідством, "щоб все виправити".

На запитання судді про те, чи визнає він свою провину, Флінн відповів коротко: "Так, сер".

Суддя заявив, що приймає визнання провини і подальшого судового розгляду не буде.

У відповідь на це Білий дім випустив власну заяву. "Неправдиві заяви, які прозвучали, відображають ті хибні заяви, які почули чиновники Білого дому і які призвели до відставки (Флінна) в лютому цього року. Ніщо у пред'явлених звинуваченнях або визнанні провини не вказує на причетність кого-небудь ще, крім самого пана Флінна. Завершення цього етапу роботи спеціального прокурора (Мюллера) ще раз показує, що розслідування рухається зі значною швидкістю і відкриває шлях до чітких і здорових висновків", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, Флінн пішов у відставку в лютому 2017 року, після того, як стало відомо, що він приховав свої контакти з росіянами під час затвердження на посаду. Його змінив генерал Джозеф Келлог, який раніше обіймав посаду голови апарату Ради національної безпеки США.

У травні Трамп просив главу ФБР припинити розслідування проти Майкла Флінна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram