ГоловнаСвіт

У латвійській армії створять таємні спецзагони

Попередня структура армії застаріла і не відповідала завданням розвитку боєздатності й оборони Латвії.

У латвійській армії створять таємні спецзагони
Фото: id77.livejournal.com

У Національних збройних силах Латвії провели структурні зміни, які передбачають створення управління спецоперацій і таємних спецзагонів.

Про це розповів командувач збройними силами Латвії Леонід Калниньш, повідомляє портал Delfi

За його словами, попередня структура армії застаріла і не відповідала завданням розвитку боєздатності й оборони держави.

Командувач зазначив, що одним із наріжних каменів національної оборони є підрозділи спецоперацій. У цей час в армії існує підрозділ спеціального призначення, яким керує Юріс Ушацкіс.

"Планують створити управління спеціальних операцій, до складу якого увійдуть згаданий підрозділ спецназу і ще кілька нових підрозділів. Одним із таких підрозділів стане загін спецназу Земессардзе (ополчення), в якому служитимуть добровольці", - сказав Калниньш.

Такий спецпідрозділ під назвою "Яструб" уже існував у період з 1991-го по 2003 рік, коли його було включено до складу спецназу озброєних сил. Новий загін може отримати таку ж назву, але остаточне рішення буде прийнято в 2018 році.

Велика частина нових підрозділів буде укомплектована фахівцями спецназу.

"Управління спецоперацій буде розвиватися дуже швидкими темпами, щоб продемонструвати свою готовність уже до кінця наступного року. Ці підрозділи дуже важливі для оборони, але що менше про них буде відомо, то краще для держави", - зауважив командувач.

Нагадаємо, в червні в Латвії офіційно почав працювати батальйон НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram