ГоловнаСвіт

Організаторові теракту в Нью-Йорку оголосили звинувачення за 22 пунктами

Терористові загрожує смертна кара.

Організаторові теракту в Нью-Йорку оголосили звинувачення за 22 пунктами
Теракт в Нью-Йорке, 31.10.2017
Фото: EPA/UPG

Колегія присяжних у США оголосила звинувачення за 22 пунктами вихідцю з Узбекистану Сайфулло Саїпову, який наприкінці жовтня скоїв теракт на Мангеттені.

Про це повідомляють на сайті Мін'юсту США.

29-річного Саїпова звинуватили в восьми вбивствах, 12 спробах вчинити вбивство, наданні допомоги терористичному угрупованню "Ісламська держава" (ІДІЛ), насильстві та пошкодженні транспортних засобів. Йому загрожує смертна кара.

У результаті дій Саїпова, який 31 жовтня на орендованій вантажівці наїхав на велосипедистів у Нью-Йорку, загинули восьмеро осіб, а ще 12 отримали поранення. У поліції Нью-Йорка раніше заявили, що чоловік при скоєнні теракту "майже точно" слідував інструкціям, розміщеним ІДІЛ в інтернеті.

У матеріалах розслідування також повідомляли, що Саїпов хотів убити якомога більше людей, а після затримання і госпіталізації просив дозволу вивісити на вікнах своєї лікарняної палати прапори ІДІЛ. Це угруповання взяло на себе відповідальність за теракт.

Президент США Дональд Трамп, коментуючи подію, закликав скасувати програму лотереї грін-карт, за якою Саїпов в'їхав у країну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram