ГоловнаСвіт

Депутати Держдуми відвідають КНДР по лінії "групи дружби"

Раніше КНДР вразила працівників Держдуми "досягненнями народного господарства".

Депутати Держдуми відвідають КНДР по лінії "групи дружби"
Фото: yana-igraeva.livejournal.com

Делегація російської Держдуми має намір відвідати Північну Корею на запрошення Пхеньяна.

Про це повідомив голова Держдуми В'ячеслав Володін, передає "Интерфакс"

За словами Володіна, поїздка готується по лінії "групи дружби" - в рамках взаємодії Держдуми з парламентом КНДР. "Запрошення з Пхеньяна в Думу надійшло", - зазначив він.

Володін доручив комітету з міжнародних справ подати на розгляд Ради Думи пропозиції про терміни візиту делегації і рекомендації щодо її складу.

Учасники групи зі зв'язків Держдуми з парламентом КНДР відзначили, що, радше за все, поїздка відбудеться до кінця цього року. Матеріали про візит делегації повинні пройти через Раду Думи, зараз вони "в роботі", найближчим часом їх винесуть на розгляд Ради, пояснили агентству в Держдумі.

До групи входять 13 представників усіх фракцій нижньої палати. Координує групу член комітету у справах СНД, депутат від КПРФ Казбек Тайсан.

Раніше, на початку жовтня, троє депутатів Держдуми від ЛДПР Антон Морозов, Олексій Діденко і Павло Шперов відвідали Пхеньян. Як повідомляв РИА Новости Діденко, Північна Корея вразила працівників Держдуми "досягненнями народного господарства", яких вдалося досягти "в умовах найжорстокіших санкцій". "Тим, хто не побував і сам не побачив, в це важко повірити, але це дійсно так", - сказав він. Діденко зазначив, що російську делегацію в Пхеньяні зустріли високопосадовці, які відповіли на всі запитання депутатів. Він говорив, що в КНДР "спираються тільки на себе, на свої сили, на свій народ, на свої ресурси". За його словами, "це, звичайно, вражає", тому що, "напевно, немає іншої такої країни, яка в умовах найжорстокіших санкцій демонструє те, що вони цілком можуть розвиватися, творити і показувати серйозні успіхи".

Голова делегації Антон Морозов після візиту в КНДР завив, що країна "рішуче налаштована продовжувати ракетні випробування". Він наголосив, що необхідне "якнайшвидше втручання зацікавлених країн".

Як повідомляли раніше в листопаді, КНДР передала Путіну лист про готовність до ядерного удару по США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram