ГоловнаСвіт

Путін "визначився, що братиме участь" в президентських виборах, - РБК

Кампанія Путіна буде максимально стислою за часом. Його перемога не викликає сумнівів, і необхідності в поспіху немає.

Путін "визначився, що братиме участь" в президентських виборах, - РБК
Фото: EPA/UPG

Володимир Путін "визначився, що братиме участь" у нових президентських виборах. Про це повідомляє РБК з посиланням на федерального чиновника.

Зараз обговорюються сценарії того, коли і як він про це оголосить, розповіли виданню джерела, близькі до Кремля.

Оголошення про намір балотуватися глава держави може зробити до того, як Рада Федерації призначить президентську кампанію, або після цього. Рішення про кампанію Рада Федерації повинна ухвалити з 7 по 17 грудня. За словами близького до Кремля співрозмовника, оголошення, згідно з базовою концепцією, буде зроблено до з'їзду "Єдиної Росії", наміченого на 22-23 грудня, і щорічного з'їзду ЗНФ, який може пройти в другій половині грудня. Водночас є й інший сценарій, згідно з яким про свої плани Путін заявить на самому початку січня.

Як кажуть джерела видання, кампанія Путіна буде максимально стислою за часом. Його перемога не викликає сумнівів, і необхідності в поспіху немає, зазначають вони. За їхніми словами, "є охочі" прискорити оголошення Путіним рішення про участь, оскільки елітам хочеться визначеності.

Йдуть дискусії з приводу того, в якому форматі буде зроблено це оголошення. Один з варіантів - "технічний", а другий - "облаштований з максимальною драматургією формат".

"Можна, наприклад, оголосити про намір йти на вибори під час поїздки в регіон, де відповідне запитання поставить працівник, або ж організувати спеціальний масштабний захід за участю відомих людей", - розповів співрозмовник РБК.

На початку жовтня близькі до Кремля джерела повідомляли, що Путін може оголосити про свої плани йти на четвертий термін наприкінці листопада або на початку грудня, оскільки не хоче поспішати зі стартом передвиборчої кампанії. Зазначалося, що він може пов'язати свою заяву з посланням до парламенту і великою прес-конференцією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram