ГоловнаСвіт

Апеляційний суд Каліфорнії частково скасував антиміграційний указ Трампа

Суд дозволив уряду США заборонити в'їзд громадянам шести переважно мусульманських країн.

Апеляційний суд Каліфорнії частково скасував антиміграційний указ Трампа
Трамп
Фото: EPA/UPG

Апеляційний суд Каліфорнії ухвалив рішення, згідно з яким останній антиміграційний указ президента США Дональда Трампа може застосовуватися лише частково.

Про це повідомляє агентство Рейтер

Таким чином, суд дозволив уряду США заборонити в'їзд громадянам шести переважно мусульманських країн, але тільки в разі, якщо вони не мають родичів у США.

Це стосується громадян Ірану, Лівії, Сирії, Ємену, Сомалі та Чаду. Разом із тим рішення суду не торкнеться Північної Кореї і Венесуели, які також були згадані в антиміграційному указі Трампа.

Раніше, в жовтні, третій "міграційний" указ президента США Дональда Трампа, який забороняє в'їзд на територію США громадян восьми країн, був заблокований рішенням суду штату Гаваї.

Трамп уже намагався заборонити в'їзд у США громадянам із низки країн з переважно мусульманським населенням, однак його розпорядження були також заборонені в судовому порядку.

Нинішній указ був заблокований позовом влади штату Гаваї в суд, в якому зазначалося, що незважаючи на включення в документ низки інших країн, він продовжує бути спрямованим переважно проти мусульман.

Федеральні закони в сфері міграції не дають Трампу повноважень вводити подібні обмеження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram