ГоловнаСвіт

У КНДР назвали навчання біля Корейського півострова "найгіршою ситуацією, яка колись була в регіоні"

Пхеньян назвав широкомасштабні військові навчання спробою "придушити" північнокорейську республіку.

У КНДР назвали навчання біля Корейського півострова "найгіршою ситуацією, яка колись була в регіоні"
Фото: EPA/UPG

Північна Корея назвала масштабні військово-морські навчання за участю трьох авіаносних груп США біля Корейського півострова "найгіршою ситуацією, яка колись була в регіоні".

Про це йдеться в листі постійного представника КНДР при ООН, текст якого отримало агентство Associated Press

Посол КНДР Джа Сон Нам у листі генеральному секретарю Антоніо Гуттерішу зазначив, що спільні військові навчання (США, - ред.) з Південною Кореєю створюють погану ситуацію на Корейському півострові і навколо нього.

У зв'язку з цим повідомляють, що офіційний Пхеньян вважає присутність американських авіаносців, а також польоти стратегічних бомбардувальників В-52 поверненням до часів "холодної війни".

КНДР назвала широкомасштабні військові навчання спробою "придушити" північнокорейську республіку.

"Це дозволяє зробити висновок, що вибір, який ми зробили, був правильним, і ми повинні йти далі цим шляхом до останнього", - наводяться слова представника офіційного Пхеньяна.

11 листопада почалися чотириденні спільні військові навчання США та Південної Кореї у водах на східному узбережжі цієї країни. Військові керівники назвали це чітким попередженням для Північної Кореї.

У маневрах беруть участь, зокрема, бойові групи американських авіаносців "Рональд Рейган", "Теодор Рузвельт" і "Німіц". До їх складу входять, у тому числі, 11 американських військових кораблів із системою ПРО "Ейджіс" на борту, а також сім південнокорейських військово-морських суден.

Як повідомляли раніше, КНДР передала Путіну лист про готовність до ядерного удару по США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram