ГоловнаСвіт

Китай і Росія бойкотували зустріч з питань Венесуели в ООН

У РФ пояснили ігнорування зустрічі РБ ООН тим, що питання "полягає у втручанні у внутрішні справи Венесуели".

Китай і Росія бойкотували зустріч з питань Венесуели в ООН
Фото: пресс-служба президента

Китай, Росія, Єгипет і Болівія не прийшли на неформальну зустріч Радбезу ООН, пов'язану з ситуацією в Венесуелі.

Про це повідомляє агентство Рейтер

Постпред РФ Василь Небензя пояснив ігнорування зустрічі тим, що питання "полягає у втручанні у внутрішні справи Венесуели". За його словами, країна може врегулювати його самостійно.

Представник США в ООН Ніккі Хейлі заявила, що "той факт, що уряд [Венесуели] заходить так далеко і намагається вплинути на участь людей на зустрічі, посилює його провину".

Постпред Венесуели при ООН Рафаель Рамірес назвав зустріч "ворожим актом США", що заважає Венесуелі і підриває принцип суверенітету держави-члена ООН. Він засудив проведення цієї зустрічі.

Подібну зустріч Радбез уже проводив у травні з ініціативи США.

Економічна ситуація у Венесуелі ускладнилася через дефіцит товарів, галопуючу інфляцію і падіння доходів держави, обумовлене зниженням цін на нафту. За прогнозами МВФ, у 2018 році інфляція у Венесуелі перевищить 2300%.

Нагадаємо, наприкінці серпня президент США Дональд Трамп ввів економічні санкції проти Венесуели. Він заборонив угоди з цінними паперами уряду Венесуели та державної нафтогазової компанії PDVSA, обмежив проведення угод з деякими існуючими облігаціями держсектора Венесуели і виплати дивідендів уряду країни. Декількома днями раніше, 9 листопада, США посилили санкції проти Венесуели, ввівши обмеження проти ще 10 венесуельських чиновників. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram