ГоловнаЕкономікаБізнес

Прокуратура викрила схему ухилення від податків за участю громадян Китаю

Ведеться досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 205 і ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу.

Прокуратура викрила схему ухилення від податків за участю громадян Китаю
Фото: kyiv.gp.gov.ua

Правоохоронці виявили схему ухилення від податків під час ввезення товарів за участю громадян Китаю.

Про це повідомляють на сайті прокуратури Києва.

"Встановлено, що групою осіб за участю громадян Китайської Народної Республіки в період 2016-2017 років здійснювалося ввезення на митну територію України товарів (текстилю, взуття тощо) на загальну суму 50,3 млн гривень від підконтрольних китайських підприємств-нерезидентів, і надалі документально оформлялася реалізація імпортованих товарів на фіктивні підприємства", - йдеться в повідомленні.

Під час обшуків правоохоронці вилучили 385 печаток і штампів підприємств з ознаками фіктивності та підприємств-нерезидентів, понад 9 млн гривень, близько 200 тис. доларів і близько 23 тис. євро, чорнові записи, електронні носії, мобільні телефони, банківські картки, фінансово-господарські документи, комп'ютерну та іншу техніку. Також вилучено спецзасоби, зокрема наручники і гумовий кийок ПР-73.

Ведеться досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів) Кримінального кодексу.

Фото: kyiv.gp.gov.ua

Правоохоронці вживають заходів для накладення арештів на рахунки фіктивних підприємств, призначення судових експертиз, проведення податкових перевірок і притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, у вересні прокуратура Києва

направила в суд обвинувальний акт стосовно директора приватного підприємства, який ухилявся від сплати податків в особливо великих розмірах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram